Naslovna Ključne reči PORODICA

Ključna reč: PORODICA

Roditeljstvo, juče, danas sutra – Tribina u Užicu

Problemi i izazovi sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom u ulozi roditelja, ali i porodice koje imaju dete sa invaliditetom, teme su o kojima se govorilo na tribini "Roditeljstvo i osobe sa invaliditetom – juče, danas, sutra" upriličenoj uz Međunarodni dan porodice.

KAKO DA SE ZABAVITE Sa celom porodicom?

Porodična okupljanja su veoma značajna, a svi bismo voleli da uvek budu i zabavna. Osmislite šta bi bilo najbolje da radite, ili isprobajte sve kako biste pronašlo ono u čemu svi uživate. A i mi imamo predloge.

KUĆE U SELIMA Za mlade bračne parove

Seoske kuće za mlade bračne parove i samohrane roditelje za čiju kupovinu Ministarstvo za brigu o selu izdvaja do 1,2 miliona dinara jedan su od načina i za povećanje nataliteta u Gradu Užicu, kaže Mirjana Radivojčević, pomoćnica gradonačelnice za demografiju i populacionu politiku.

KAKO SE PRIPREMITI ZA PORODIČNO PUTOVANJE NA ZLATIBOR?

Svako porodično putovanje zahteva detaljnu pripremu i dobru organizaciju, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Ukoliko imate malu decu i planirate da ih povedete na put, situacija zahteva brigu o apsolutno svemu.

UTICAJ PANDEMIJE NA STABILNOST PORODICE

Već 26 godina, svaki 15. maj prilika je da se podsetimo značaja porodice kao temelja društva, da pružimo podršku osnaživanju porodica i na taj način doprinesemo razvoju zajednica u kojima živimo.

SVETSKI DAN PORODICA Rodna ravnopravnost i prava dece u savremenoj porodici

U Srbiji od početka ove godine u porodičnom nasilju ubijeno18 žena, skoro svake sedmice strada jedna žena od svog partnera. Deca žrtve ili svedoci nasilja, naročito u porodici moraju imati i posebnu društvenu zaštitu, potrebno je pojačati programe za njihovu adekvatn rehabilitaciju, kao i za odgovarajuću podršku nenasilnim roditeljima.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE