6.6 C
Užice
четвртак, април 25, 2024
Naslovna Ključne reči MEĐUOPŠTINSKA ORGANIZACIJA SAVEZA SLEPIH

Ključna reč: MEĐUOPŠTINSKA ORGANIZACIJA SAVEZA SLEPIH

BUDIMKINE ZDRAVICE Malo, malo pa izbori, odu jedni, dođu drugi, misliš,...

- Moje zdravice su mešavina erskog humora i mog talenta da "opišem" aktuelnu situaciju. Mojim prvim nastupom na "Rakijadi" svi su bili iznenađeni. Govorila sam jednu zdravicu koja je himna rakiji i samom festivalu. Pitali su se ljudi, odakle mi smelost da se takmičim, posebno što sam sa dva procenta vida, slepo lice. Ali, ja drugačije razmišljam, volim da živim punim životom, svoj hendikep ne doživljavam tragično, znam i od goreg ima gore, što ne mogu sama, drugi mi pomognu, zna se živite ne kako hoćete, već kako morate, kaže Budimka Tošić, jedina žena među zdravičarima u Srbiji.

Slepi i slabovidi Užica u akciji „ZAŽMURI DA BI ME RAZUMEO“

Članovi Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije Užice, na Svetski dan slepih, koristeći beli štap prošetali ulicama grada u okviru akcije "Zažmuri da bi me razumeo". U manifestaciju učestovali učenici užičke Medicinske škole.

RAZLIČITOST JE BOGATSTVO Pišu užički srednjoškolci

Na literarnom konkursu povodom manifestacije „Kikini dani“ u znak sećanja na Tijanu Petrović Kiku, istaknutog borca za prava i bolji položaj osoba sa invaliditetom tradicionalno učestvuju učenici užičkih srednjih škola.

MEĐUOPŠTINSKA ORGANIZACIJA SAVEZA SLEPIH SRBIJE UŽICE Prezentacija pametne rukavice

Nikola Krstić iz Beograda, tvorac je pametne rukavice za slepe koja je predstavljena i testirana u Užicu. To je jedinstven proizvod u svetu za koji su zainteresovane mnoge zemlje.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE