Naslovna Ključne reči ĐORĐE PILČEVIĆ

Ključna reč: ĐORĐE PILČEVIĆ

NATO bombardovanje Užički kraj bio na udaru više puta

Napadi su počeli na današnji dan pre 24 godine, u 78 dana NATO bombardovanja poginulo je oko 2.500 ljudi, naneta ogromna materijalna šteta. Najčešća meta u užičkom kraju bio je vojni aerodrom Ponikve kod Užica koji je 37 puta bombardovan sa preko 700 projektila.

NATO BOMBARDOVANJE Kako zaboraviti tragično proleće?

Kako zaboraviti bombardovanje? Dvadeset tri je godine od vazdušnih napada NATO-a na moju zemlju, moj grad, moju ulicu, moju decu. Vazdušna kampanja trajala je 78 dana. Poginulo je preko 2.500 ljudi, naneta ogromna materijalna šteta. Aerodom Ponikve kod Užica bombardovan je 37 puta sa preko 700 projektila.

PROMOCIJA KNJIGE UŽIČKOG NOVINARA ĐORĐA PILČEVIĆA

Promocija knjige "Major Kol, građanin Kolić" Đorđa Pilčevića, novinara, publiciste i istoriografa, večeras u Svečanoj sali Gradske kuće.

Užički heroji Velikog rata HEROJSKA I MUČENIČKA SMRT MAJORA KOSTE TODOROVIĆA

Malo je obeležja i znamenja koja u zapadnoj Srbiji bude sećanja na majora Kostu Todorovića. Jedna spomen bista kod užičke crkve, jedna ulica u mesnoj zajednici Krčagovo, spomen bista i škola u Skelanima u Republici Srpskoj koja nosi njegovo ime i Gradski odbor potomaka ratnika 1804-1918. "Major Kosta Todorović" u Užicu.

NATO bombardovanjem 8. maja 1999. godine potpuno uništena UŽIČKA POŠTA

U subotu 8. maja 1999. godine u 22. 35 a zatim u 22.50 sati drugi put posle 22. aprila pogođena je Pošta sa dva projektila koji su je srušili. Na sreću žrtava nije bilo a oštećeni su svi okolni objekti.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE