5.9 C
Užice
четвртак, април 25, 2024
Naslovna Ključne reči 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ključna reč: 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

NADEŽDA SATARIĆ Starije žene iz sela češće žrtve nasilja

- Starije žene uglavnom nemaju poverenja u sistem zaštite, i kada prijave nasilje, često odustaju od daljeg postupka, - kaže Nadežda Satarić, socijalna radnica i magistar socijalne politike. Kada sam pitala stariju ženu sa sela, da li je trpela nasilje nekada i od koga, odgovorila mi je: "Ne, mene niko nikada nije bio, samo je to činio moj pokojni muž". A druga: "Ne, mene ne bije moj Mićo (sin), mene samo njegova rakija ubi".

Kako pobediti sramotu i stid ŽENSKI CENTAR UŽICE

- U malim sredinama žene ćute o nasilju koje trpe zbog osećaja sramote, stida i misle da su one krive, govorile su žene u istraživanju koje je sprovodio Ženski centar Užice.

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Ove godine ubijeno 28...

Statistika je poražavajuća, u proteklih deset godina više od 320 žena stradalo u porodičnom nasilju, u toku ove godine u Srbiji ubijeno 28 žena.

Obeležen početak kampanje 16 DANA AKTIVIZIMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

U prethodnih 11 godina, u Srbiji je 320 žena izgubilo život samo zato što su žene. Kampanja „16 dana aktivizma“ je inicirana 1991. godine od strane Centra za žensko globalno liderstvo na Rutgers univerzitetu. Manifestacija počinje 25. novembra na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i traje do 10. decembra Međunarodnog dana ljudskih prava.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE