Digitalizacija poslovanja, prednosti i da li je danas moguće uspešno poslovati van tokova digitalizacije, bile su teme jednodnevne radionice, čiji su organizatori Privredna komora Srbije i kompanija Vip mobile.

Sa današnje radionice u Užicu (Foto: UM)

Predavači su govorili o digitalizaciji poslovanja, odgovarali na brojna pritanja – šta je digitalizacija i šta konkretno privrednicima i njihovom biznisu donosi. Bilo je reči o prednostima, povezivanju, kako da predstavnici malih i srednjih preduzeća nove tehnologije iskoriste da bi sačuvali i razvili svoj posao, a time i bolje i brže poslovali.

Mala i srednja preduzeća i preduzetnici imaju više mogućnosti da unaprede poslovanje, komunikaciju i povežu se sa poslovnim partnerima u zemlji i inostranstvu, čulo se u sali Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, na skupu kome je prisutvovao veliki boj predstavnika malih i srednjih preduzeća ovog kraja.

Prema podacima Ministarstva privrede u Srbiji ovaj sektor zapošljava oko 874.000 ljudi, u bruto domaćem proizvodu učestvuju sa 57 odsto, a ukupnom profitu sa 15, i kao takva mala i srednja preduzeća su stub i glavni pokretač nacionalne privrede.

Privrednicima je predstavljena i prva besplatna biznis platforma u Srbiji „Naša mreža“, jedina aplikacija na tržištu koja omogućava da se bez dodatnih ulaganja i potpuno online informišu, umreže i dobiju svu neophodnu podršku. Svojim članovima ova mreža na raspolaganje stavlja čitavu bazu osnovnih alata za svakodnevno vođenje posla, poput ugovora, prezentacija i obrazaca.

U Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga prezentovan je i Javni poziv za podršku malim i srednjim preduzećima.

Vrednost projekta koji Privredna komora Srbije realizuje uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i Razvojne agencija Srbije je milion evra.

Privredna komora Srbije i kompanija Vip mobile organizovali su u nekoliko gradova besplatne radionice na temu „Kako podržati mala i srednja preduzeća u 21.veku“, među njima je i Užice. Radionice su planirane ili već održane i u Kraljevu, Kruševcu, Valjevu i Somboru.

- Advertisement -