Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo je jednosmenski rad u 10 škola Zlatiborskog okruga. Ovaj pilot projekat pod nazivom „Obogaćen jednosmenski rad u osnovnoj školi“ realizovaće se od 1. septembra u preko 200 škola u Srbiji.

Jednosmenski rad praktično znači da će učenici prvog i drugog razreda imati redovnu nastavu, ručak a  zatim će se  drugi deo aktivnosti odvijati  kroz radionice, sekcije, sportske aktivnosti…

Po podacima Školske uprave Užice jednosmenska nastava odobrena je Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“ Užice, „Aleksa Dejović“ Sevojno, „Vuk Karadžić“ Priboj, Osnovnoj školi “Boško Buha“ iz Ivanja u Prijepolju, Osnovnoj školi „Jezdimir Tripković“ iz Latvice kod Arilja, Osnovnoj školi „Mito Igumanović“ Kosjerić, Osnovnoj školi „Stevan Joksimović“ iz Rogačice kod Bajine Bašte, Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Bajina Bašta, Osnovnoj školi „Dušan Tomašević Ćirko“ iz Velike Župe kod Prijepolja i Osnovnoj školi „Dušan Jerković“ iz Kostojevića kod Bajine Bašte.

Aktivnosti u školi „Aleksa Dejović“ Sevojno

Ideja je da se učenicima ponude različite aktivnosti posle nastave koja će počinjati uobičajeno vreme za prvu smenu. Posle nastave dete može otići i kući, ali imaće mogućnost da ruča u školi i da učestvuje u različitim aktivnostima.

- Advertisement -