1. jul 2020. godine

Na vreme otvorena biračka mesta

Jutros u 07 časaova otvorena su sva četiri biračka mesta u Užicu i Sevojnu, gde se ponavljaju izbori za parlament i glasanje teče bez problema.

U Užicu i Sevojnu glasa se na četiri biračka mesta

Građani Užica i Sevojna, u sredu, 1. jula, glasaće na ponovljenim izborima na četiri biračka mesta za parlamentarne izbore: biračko mesto 8 u Mesnoj zajednici Vrutci, broj 47 u Domu penzionera u Užicu, broj 57 u Osnvnoj školi Kralja Petra II i u Sevojnu i na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“.

Ni u Užicu ni u Sevojnu nema ponavljanja na lokalnim izborima.

Kada su u pitanju ostale opštine Zlatiborskog okruga na ponovljenm izborima glasa se na dva mesta u Čajetini, na biračkom mestu broj 11 u Zadružnom domu i u Osnovnoj školi na biračkom mestu broj 4.

Glasači će ponovo na birališta u Požegi u izbornim jedinicima Gorobilje-Počeča, Velika Ježevica i Zelena pijaca. U Bajinoj Bašti ponovljaju se izbori u Dubu, a u Novoj Varoši u Amzićima.

U Prijepolju se glasa na šest biračkih mesta, a u Sjenici na 11 biračkih mesta.

U sredu se u Srbiji ponavljaju izbori na 234 biračkih mesta, a pravo da ponovo glasa ima oko 250 hiljada ljudi, odlučio je RIK.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je da je, prema prelimiranim rezultatima, na osnovu 97,23 odsto obrađenih rezultata, u parlament ulaze lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, lista Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma i lista Aleksandra Šapića.

Od manjinskih stranaka u parlamentu Srbije biće „Savez vojvođanskih Mađara, lista Samo pravo Muamer Zukorlić, „SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin“ i „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“.

- Advertisement -