U okviru predizborne kampanje članica Predsedništva Srpske napredne stranke Ana Brnabić posetila je minulog vikenda Zlatiborski okrug.

Brnabić je u Užicu prisustvovala sastanku Izbornog štaba i posetila štand omladine užičkih naprednjaka. Ona je na Trgu partizana razgovarala sa građanima.

Predsednica Vlade, Ana Brnabić obišla je fabriku za preradu voća „H&S“ u Arilju, koja je zajednička investicija Srbije i Mađarske, navodi se na FB stranici užičkih naprednjaka.

Dve milijarde evra za puteve, Golija dobija žičaru i ski-stazu

Tokom posete užičkom kraju premijerka Ana Brnabić je izjavila da Vlada Srbije ima potpuni fokus na završetak deonice autoputa od Preljine do Požege.

– Trenutno se radi na dva najveća tunela, a završetak radova okvirno bi se mogao očekivati u drugom kvartalu 2022. godine,- izjavila je premijerka Brnabić, dodajući da su termini pomereni, usled pandemije koronavirusa, ali ono što je važno jeste da kineski partneri nisu prekidali radove ni u tim otežanim okolnostima.

Premijerka je kazala da nas od Požege očekuje izgradnja dva puta, jedan ka Kotromanu i drugi ka Boljarima, a da se za te deonice rade generalni projekti i da još uvek nije utvrđeno kuda će prolaziti obilaznica oko Ivanjice. Investicija u ove deonice iznosiće oko dve milijarde evra, a trenutno se razmišlja da li će se ići na koncesiju ili na kredit.

Brnabić je najavila projekat razvoja Golije kao turističke destinacije koji je od strane Vlade Srbije proglašen za projekat od strateškog značaja, a očekivanja su, izjavila je premijerka, da se od iduće godine krene sa gradnjom ski-staze i žičare.

– U ovom trenutku JP Skijališta Srbije radi na projektovanju ski-staze i žičare, – rekla je Brnabić. Ona je dodala da će auto-put do Požege, kao i kasnije do Crne Gore, mnogo značiti za otvaranje Golije, koja je ogroman potencijal za srpski turizam, navodi se na sajtu Vlade.

- Advertisement -