Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao konkurse za učešće na 14. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2019“ i 9. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2019“.

Planirano je da se od 12. do 29. avgusta 2019. godine održi 14. Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2019“, tokom koga će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu.

Istovremeno sa realizacijom druge faze kampa, od 19. do 29. avgusta, po deveti put biće održan Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2019“, tokom koga će afirmisani dokumentaristi iz regiona Vladimir Perović, Nebojša Slijepčević i Mladen Matičević, podeliti znanje i iskustvo iz dokumentarnog filma sa grupom od 20 polaznika.

Sa ranijih kampova (Foto: Filmart)

– Tim povodom, Nezavisni filmski centar „Filmart“ je raspisao konkurse za učešće na kampu i masterklasu. Na konkurs za učešće na kampu, koji je otvoren do 20. aprila, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna, na koji se, pored studenata filmskih škola, mogu prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu od naših izuzetnih predavača – izjavio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.

Tokom trinaestogodišnje realizacije kampa učestvovala su 234 učesnika iz 57 zemalja, snimljeno je 47 dokumentarnih filmova i osvojeno 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta, dok je na masterklasu učestvovalo 113 učesnika iz 43 zemlje.

Više informacija o konkurisima možete pronaći na:

www.film-art.org/interaction

www.film-art.org/interdoc

Promo video:

- Advertisement -