Tim povodom u Užicu, na Visoko poslovno tehničkoj školi održan je sastanak predstavnika Organizacionog tima takmičenja sa direktorima srednjih škola Zlatiborskog okruga, direktorom JKP deponija „Duboko“ Momirom Milovanovićem i direktorom RRA „Zlatibor“.

Po rečima prof. dr Dragana Povrenovića sa Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu, koji je koordinator takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji od početka njegovog održavanja od 2005. godine, takmičenje za najbolju srednjoškolsku inovaciuju odvijaće se u školskoj 2018/2019. godini.

-Segment srednjoškolske i studentske inovacije u proteklih 14 godina koliko se sprovodi takmičenje, nije bio dovoljno razvijen. Mnoštvo prijava, a njihov broj tokom jedne godine kreće se preko 100, pokazalo je da nam srednjoškolci i studenti u manjoj meri učestvuju na takmičenju. Zato smo želeli da posebno otvorimo kategorije za srednjoškolce i studente. Uz razumevanje resornog Ministarstva nauke dobili smo mogućnost da to započenemo ove godine, u školskoj 2018/2019. godini. Učenici i studenti imaće priliku da pokažu da li su inovativni,- istakao je prof. dr Povrenović. On je ovom prilikom naglasio da su inovacije značaj osnov razvoja društva bez kojih nema napretka.

– Organizacioni tim ovog nacionalnog takmičenja spreman je da tim ljudima pomogne da na najbolji mogući način nauče sve što je potrebno. Mnogi koji su počeli sa nama ostaju i dalje u kontaktu sa nama. Na ovaj način smo napravili malu inovativnu vojsku koja sarađuje i stvara zavidne rezultate koji se najbolje vide u činjenici da je na jedan uložen dinar u organizaciju ovog takmičenja, a na osnovu profita firmi koje su stvorene i rade, dobijeno preko 90 dinara, – rekao je prof. dr Povrenović .

Sve potrebne informacije o prijavljivanju za takmičenje, zainteresovani timovi mogu saznati na sajtovima www.inovacija.org i office@inovacija.org.

Inače, takmičenje se odvija u zajedničkoj organizaciji resornih ministarstava nauke Srbije i Republike Srpske, a koje realizuje Organizacioni tim sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu. Partneri u organizaciji su Privredna komora Srbije i Privredna komora Republike Srpske, Stalna konferencija gradova i opština i mediji

- Advertisement -