Posle usvajanja Poslovnika o radu Skupštine izabrani su čelnici Skupštine. Za predsednika Skupštine izabran je Zoran Jovičić (predstavnik UO) koji je dobio 30 glasova, uz tri uzrdržana. Za potpredsednika Skupštine izabran je Boško Lekić (vreterani) sa 31 glasom „za“ i dva uzdržana.

Novi predsednik Upravnog odbora je Božidar Opačić, privrednik i sportski radnik. Dobio je glasove 30 članova Skupštine, uz tri uzdržana. Kao menadžer realizovao je više transfera za naše najveće klubove, a posebno je posvećen radu i afirmaciji mladih igrača.

Upravni odbor ima 15 članova: Božidara Opačića (predsednik) Damir Tanasković (potpredsednik), Dragan Petrović (zamenik predsednika), LJubomir Kovačević, Predrag Stanišić, Joviša Starčević, Predrag Avramović, Jakov Avramović, Stefan Milovanović, Miloš Božović, Bojan Milanović, Božo Kuč, Slavko Krivokuća, Miloš Radović i Miomir Radanović. Po Opačićevim rečima, prioriteta je rad sa mlađim selekcimama u kojima će biti mesta za talente sa regiona. Najboljima će biti ponuđeni stipendijski i profesionalni ugovori. Trenerski kadar mlađih selekcvija biće pojačan. Cilj je da Sloboda ima obe mlađe selekcije u Kvalitetnoj ligi Srbije. Posle turbulentnog početka sezone seniorskog tima, cilj je opastnak u Prvoj ligi Srbije. Ekipa će biti pojačana u zimskom prelaznom roku.

-Kao što je Sloboda potrebna gradu, tako je i grad potreban Slobodi. Okupićemo sve prijatelje kluba, da pomognu da bi išli napred. U FSS sam dobio uveravanja da će pomoći kako bi napravili zaokret u svim segmentima. Formiranjem Sportskog društva Sloboda omogućićemo da klub normalno funkcioniše. Stari dugovi neće biti zaboravljeni, vraćaćemo ih od budućih transfera igrača – rekao je Božidar Opačić.

Najavljujući da će klub raditi transparentno, Opačić je uvažio zahtev Dejana Mihailovića da navijači dobiju mesto u Upravnom odboru ( bez prava glasa), a u uprava će biti proširena i privrednicima iz okruženja.

- Advertisement -