Ideje za doček – Bilo da Novu godinu želite da dočekate sa svojom drugom polovinom, sa prijateljima ili porodicom, u nastavku ovog teksta možete pronaći različite ideje i isplanirati doček po vašem ukusu.

Luksuzan doček u event centru

Za sve one koji vole da dočekaju novu godinu sređeni i u luksuznom ambijentu, event centri će biti pravi izbor. Ovakve ponude su često raznovrsne i uz popularan muzički program, nude i bogatu trpezu hrane i pića.


Rezervacija mesta je najčešće tipa all inclusive. To znači da, pored mesta za stolom u elegantnoj sali, dobijate i večeru i neograničenu konzumaciju određenih alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Trubači Dejana Jevđića, prošla Nova godina na Zlatiboru (Foto: TO „Zlatibor“)


Primer ovakvog dočeka jeste Pjević Nova godina, koja gostima nudi najveću žurku u zlatiborskom kraju. U ponudu same večere su uključeni i najkvalitetniji mesni i mlečni proizvodi iz kraja, roštilj, salate i desert. Muzički program često podrazumeva neke od najaktuelnijih izvođača i bendova, a neretko se žurci pridružuju i trubači.


Cene ovakvih aranžmana zavise od samog mesta i tipa stola – barski ili sto sa sednjem. Shodno tome, mogu se kretati od 40e po osobi, pa sve do 150e po osobi. Cene zavise i od toga da li je večera uključena, ili samo piće i obrnuto. Dobro obratite pažnju na te informacije pre nego što napravite rezervaciju i odaberite opciju koja vama najviše odgovara, ovo su su samo ideje za doček Nove godine.

Nova godina na Zlatiboru

Zlatibor je najpopularnija planina za zimovanje i za praznične dane u Srbiji. Svake godine se sve veći broj turista, ali i lokalaca odlučuje da ovde provede svoje novogodišnje praznike.


Ovo je urbana planina, mesto gde svako može naći nešto po svojoj želji. Pruža mogućnost uživanja u zimskim čarolijama na skijaškim stazama, ali nudi i širok spektar tradicionalnih i modernih restorana, kao i poslastičarnica.


Oni koji se odluče da ovde provedu svoj doček, mogu izabrati da to urade na gradskom trgu ili u nekom od popularnih kafića i restorana. Bogat program zaista nudi puno mogućnosti čak i za one najizbirljivije.


Ukoliko turistički dolazite na Zlatibor i ovde provodite svoje dane odmora, obavezno posetite i poznate turističke atrakcije kao što su: Gold gondola, Kadinjača, zlatiborska sela, vodopadi i još puno drugih atrakcija.

Isplanirajte doček u svom domu

Doček Nove godine u toplini doma može biti podjednako svečan i zabavan kao i u restoranima. Ukoliko želite da se opustite kod kuće sa svojom porodicom, ova opcija će sigurno biti vaš prvi izbor.

Dubrovnik već spreman za praznike (Foto: M.T.)


I ovakav tip dočeka može lepo da se isplanira i da ne bude dosadan i monoton. Posebno ako imate decu u domaćinstvu, možete organizovati pravu novogodišnju avanturu kod kuće, bez mnogo muke.


Obavezno okitite dom balonima i novogodišnjim ukrasima – najmlađi ukućani će se tome najviše obradovati. Ukoliko planirate da organizujete zajedničku večeru, to može biti dobar povod za sve one koji bi ipak želeli da se obuku elegantnije i tako dočekaju novu godinu.


Spremite svečanu večeru praćenu nekim lepim desertom, a uz to obavezno poslužite omiljena pića. Decu možete iznenaditi bezalkoholnim šampanjcem, a starije nekim kvalitetnim vinom ili dobrom šljivovicom iz kraja.


Ne zaboravite da napravite i nekoliko zajedničkih fotografija, kako biste zauvek čuvali uspomenu na to zajedničko veče, ovo su ideje za doček Nove godine, a na vama je da odaberete.

Romantičan doček za dvoje

Ukoliko vi i vaš partner želite da provedete ovo veče u intimnoj i romanitčnoj atmosferi, evo nekoliko ideja kako to možete organiziovati.
Za početak razmislite da li ćete da spremate neku ukusnu večeru, ili ćete ipak da poručite omiljenu hranu za to specijalno veče. Odaberite svoje omiljene obroke, deserte i piće i poslužite.

Uz to, možete organizovati i maratonsko gledanje omiljenih novogodišnjih filmova ili romantičnih komedija. Uz omiljenu hranu i filmove, novu godinu ćete sigurno dočekati u radosti i miru.

Zapišite svoje želje za narednu godinu, razmenite poklone i uživajte u novogodišnjoj večeri sa svojom voljenom osobom.


Nova godina – Putovanje u inostranstvo

Ponuda putovanja u inostranstvo za Novu godinu će verovatno zanimati mlade i one koji su avanturističkog duha. Gotovo sve turističke agencije imaju pregršt ovakvih ponuda za doček.


Obično se u ponudi nalaze destinacije poput Beča, Budimpešte, Praga, Berlina, Atine, ali i mnoge druge. Cene ovih aranžmana zavise od same agencije i programa puta. Najčešće se kreću od 70 do 250e i podrazumevaju nekoliko dana za razgledanje i zabavu.


Ovakvi tipovi putovanja mogu biti veoma izazovni jer kratko traju, a uključuju sam put do i od lokacije, obilaženje turističkih atrakcija i žurke. Zbog toga se za njih uglavnom prijavljuju mladi, koji su puni energije za ovakve avanture.

Pripreme za Novu uveliko krenule (Foto: N.tošić /UžiceMedia)


Doček Nove godine je noć kada su svi veseli, raspoloženi i spremni za nove pobede. Organizujte proslavu onako kako je po vašem ukusu i započnite Novu godinu sa sebi dragim ljudima, na način na koji želite. Ne zaboravite da poželite sebi i drugima želje u Novoj godini!

- Advertisement -