Obaveštavaju se  građane da je promenjeno vreme u kome građani stariji od 65 godina mogu da kupe namirnice. Umesto u nedelju, kao što je do sada bio slučaj, prodavnice će biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova, a stariji sugrađani će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru.

Promenjena su i pravila u vezi sa izvođenjem kućnih ljubimaca. Vlasnici ih od sada mogu izvoditi svakoga dana u periodu između 23 časa do 1 ujutru, i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru. Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta, i to ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Krizni štab Republike Srbije je odlučio da na sahranama u Republici Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti prisutno najviše deset osoba, koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Na građane se apeluje da poštuju usvojene mere, pošto je smanjivanje nepotrebnih kontakata i boravka van kuće na najmanju moguću meru jedini način da se suzbije epidemija ove opake zaraze, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -