Izložba skulptura pod nazivom „P(re)okret“ autora Ivana Nedeljkovića iz Kragujevca biće otvorena u holu Gradskog kulturnog centra večeras, utorak, 2. aprila, sa početkom u 19 časova.

Autorski rad je deo zbirke Odeljenja za istoriju Narodnog muzeja Kragujevac. Izlagao je na više kolektivnih izložbi u Kragujevcu i Beogradu.

Ivan Nedeljković, je rođen u Kragujevcu gde živi i stvara. Svestrana, renesansna ličnost. Umetničkom obradom stakla bavi se u okviru umetničke radionice „Art Glass“ od 1993. godine. Autorski radovi u formi vitraža nalaze se na privatnim i javnim kao i na sakralnim objektima.

Izložba je otvorena do 15. aprila, do kada je mogu pogledati Užičani koji ne budu u prilici da prisustvuju otvaranju izložbe.

Koncert Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

U okviru aprilske turneje po Srbiji, u užičkom GKC nastupiće najveseliji evropski bend, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Koncert je u sredu 10. aprila sa početkom od 20 časova. Karte po ceni od 900 dinara mogu se nabaviti do 6.aprila u klubu Gradskog kulturnog centra od 8 do 23 časa.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO) je međunarodni ansambl koji budi veliku pažnju publike širom Evrope zahvaljujući svojoj interpretaciji muzike sa Balkana, Bliskog Istoka i sa Mediterana.

BGKO je evolucija Barselona Gipsy Klezmer Orkestra koji je za tri godinje postojanja postavio standard u izvođenju muzike napravljene u Barseloni koji je obišao većinu world music festivala. Osim Ivana Kovačevića koji je iz Beograda, bend čine španska pevačica Sandra Sangiao, italijanski harmonikaš Matia Schirosa, francuski gitarista Julien Chanal, perkusionista iz Grčke Stelios Stogias, katalonski klarinetista Dani Karbonell i ukrajinski violinista Olexandar Sora.

www.gkcuzice.rs

- Advertisement -