U okviru Javnog poziva Centra za promociju nauke užički Park nauke obogaćen je sa dva nova esponata a to su stub daljinar i numerički magnetni sto, ukupne vrednosti 150. 000 dinara.

Stub daljinar je iz oblasti geografije, sa strelicama koje pokazuju strane sveta, udaljenost gradova i sagledavanje geografskih pojmova.

Milena Vićević, direktorka RCU

Milena Vićević, direktorka RCU navela je da „numerički magnetni sto predstavlja eksponat namenjen integraciji sadržaja iz oblasti fizike, umetnosti i matematike. Oba eksponati omogućavaju svim posetiocima Parka nauke aktivno učešće i sticanje novih znanja.“

Ona je podsetila da prvi eksponat u užičkom Parku nauke je muare efekat postavljen pre dve godine u dvorištu Crvenog krsta i Umetničke škole Užice.Uskoro će stići i kaleidoskop kao nadogradnja muare efektu koji predstavlja optičke fenomene  prelamanjem svetlosti i kreiranjem iluzije.

Iz RCU pozvaju decu i odrasle da posete Park i da proširenje svoja znanja iz različitih oblasti ali i izraze kreativnost.

Dodajmo da je nedavno Centar za promociju nauke dodelio priznanje Naučnom klubu Užice za unapređenje promocije i popularizaciju nauke za 2020 godinu.

- Advertisement -