Na ovom solo akustičnom koncertu pored repertoara svoje matične grupe sviraće i druge hitove koji su uticali na njegov muzički pravac.

Pop rock grupa „Kristali“ je formirana u januaru 1993. godine od strane basiste i vokaliste Dejana Gvozdena, gitariste Željka Markuša, koji je radio bluz i rok muziku i nastupao po beogradskim kafićima i klubovima.

Debi album Kristala izdat je pod okriljem izdavačke kuće L.V.O 1994. godine, a na njemu su gostovali frontmen Ajzberna Nemanja Kojić Kojot (trombon), Vladimir Lešić, Đorđe Basović (klavijature) i član benda Dža ili Bu Aleksandar Mitanovski, koji je gostovao sa gitarom na pesmi Emili. Poznate pesme sa albuma bile su Dva metra, O kako si lepa, Znam i Osmi dan.

Drugi studijsku album Dolina ljubavi, objavljen je u aprilu 1997. godine u produkciji Igora Borojevića, a gosti na njemu bili su Aleksandar Balać (basista), Aleksadar Tomić (saksofon) i Rambo Amadeus koji je gostova sa akustičnom gitarom na pesmi Sad se svega sećam. Pesme Talasi, Novi dan i Hajde, hajde pratile su iste muzičke žanrove koji su se pojavili na debi albumu benda.

Naredne godine bend je snimio zvučni zapis za pozorišnu predstavu Furka, a 1991. godine pojavio se na raznim albumima i kompilacijama Korak napred, dva koraka nazad, sa pesmom Baby, baby koju je originalno napisao Srđan Šaper, a izvodio je pre njih izmišljeni bend VIS Simvoli u filmu Slobodan Šijana, Davitelj protiv davitelja iz 1984. godine.

Bend je 2001. godine izdao svoj treći studijski album pod nazivom Sve što dolazi. U junu 2014. godine grupa je izdala singl Divan dan i promovisala poslednji studijski album.

Pesma Osmi dan rangirana je kao 74. na listi B92 100 najboljih domaćih pesama.

U oktobru 2014. godine, bend je proslavio 20 godina postojanja koncertom u Domu omladine Beograda.

Početak koncerta Dejana Gvozdena, frontmena beogradske pop rock grupe „Kristali“,u petak, 31. maja u 21 čas. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u klubu GKC-a po ceni od 200 dinara. www.gkcuzice.rs

- Advertisement -