„Božićni trg“ počinje u subotu, 21. decembra i traje do 20. januara iduće godine. Kako organizatori najavljuju predviđene su svakodnevne manifestacije namenjene svim generacijama.

U zabavnom programu nastupuće 2. januara grupa Kerber a 3. januara Željko Joksimović.

Najavljujući manifestaciju Nemanja Nešić,  pomoćnik gradonačelnika Užica kaže da je manifestacija prošle godine prvi put organizovana i da je sve funkcionisalo po planu.

Sa motivom i željom da svim našim sugrađanima omogućimo što kvalitetniji program i da na neki način Užice za vreme novogodišnjih praznika odiše duhom evropskih prestonica i metropola, mi smo ove godine napravili do sada najveći iskorak po pitanju tog programa.

„Božićni trg“ je prošle godine prvi put organizovan u Užicu i funkcionisao je na jedan zadovoljavajući način, ove godine će trajati od 21. decembra do 20. januara, s tim što će programske aktivnosti dominantno biti fokusirane od 28. decembra do Božića,- rekao je Nešić.

Ukupna sredstva za prazničnu atmosferu iznose oko 6,2 miliona dinara od kojih je za koncerte oko tri miliona dinara, za rasvetu oko dva miliona i 1,2 miliona dinara za kućice koje će osim za “Božićni trg” biti korišćene i u letnjem periodu na Starom gradu i u Staparskoj banji.

Otvaranje manifestacije „Božični trg“ u Užicu planirano je za subotu, 21. decembra u 18 časova.

- Advertisement -