– Ne da je došao asfaltni put u svako selo u opštini Čajetina, nego i u skoro svaki zaselak. Za asfaltiranje i rekonstrukciju puteva i ulica u opštinskom budžetu je predviđeno 175 miliona dinara. Osim toga, za nasipanje puteva i ulica i za drugu infrastrukturu kao što je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, niskonaponskih mreža, izgradnja javne rasvete, opredeljeno je oko 25 miliona dinara. Uostalom, svake godine se opredeljuju značajna sredstva za razvoj infrastrukture, – kaže Đurić i napominje da je njihov cilj da u ovoj i 2019. godini svaki zaselak ima put.

Podatak da je u minuloj deceniji urađeno preko 300 kilometara asfaltnih puteva na teritoriji opštine Čajetina, fascinira. I malo je lokalnih samouprava u Srbiji koje se mogu pohvaliti ovakvim rezultatima.

Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina

– Naš motiv je ravnomerni razvoj opštini i kada je u pitanju infrastruktura, ali i u turističkom i svakom drugom pogledu. Područje opštine čini 21 mesna zajednica, od kojih su dve urbane, Zlatibor i Čajetina, a ostale su seoske. Zlatibor kao turistički centar prve kategorije i najposećenije turističko mesto u Srbiji, intenzivno se razvija, kako ulaganjima u infrastrukturu tako i investicijama domaćih i stranih investitora. Upravo na Zlatiboru se 90 odsto sredstava prihoduje u budžetu.

Međutim, pored ulaganja u Zlatibor i Čajetinu kao administrativno sedište opštine, ravnomerno ulažemo i u seoske mesne zajednice, pre svega, da bismo ljudima koji žive na selu omogućili kvalitetne uslove života, da imaju puteve, redovno snabdevanje vodom. Preko 50 odsto opštine pokriveno je gradskim vodovodom, a cilj nam je da naše javno preduzeće u narednom periodu uspostavi kontrolu nad svim seoskim vodovodima radi i kvalitetnijeg i sigurnijeg snabdevanja – izjavio je za „UžiceMedia“ Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

- Advertisement -