Zlatiborska „Džipijada 2019“ održana je po drugi put, u organizaciji „4×4 kluba Avantura“ i uz podršku opštine Čajetina i preduzeća „Autostad“ iz Čačka.


„Majska subota i lepo vreme posle dužeg prohladnog i kišovitog perioda, kao i teže pristupačni, a predivni zlatiborski krajolici, upriličili su da je „Džipijada 2019“ okupila preko 350 učesnika i entuzijasta avanture off-road vožnje u više od 150 vozila i pružila izvanredne uslove da se osete sve draži jedne ovakve manifestacije.

Najmlađi učesnici „Džipijade“ na Zlatiboru


Trasa ovogodišnje Džipijade bila je delimično izmenjena u odnosu na prošlogodišnju i prilagođena većem broju učesnika, kao i složenijim uslovima terena, ali i ove godine vodila do idiličnih i skrivenih kutaka zlatne planine.


Start je bio sa platoa ispred  hotela „Zelenkada“ i vodio preko Semegnjevske gore i Jablanice, uz doručak u prirodi i trubače, prema Čavlovcu i Viogoru uz nestvarne vidikovce prema Mokroj Gori i mesta panorame kroz koje se mogla sagledati jedna sasvim drugačija perspektiva Zlatibora od uobičajene i osetiti sama srž i duh planine, da bi se do popodnevnih časova učesnici vratili na početnu tačku gde je organizovan ručak uz druženje i deljenje utisaka,- navode u informaciji iz TO „Zlatibor“ www.zlatibor.org.rs.

Promocija Zlatibora u Trebinju

Promotivne aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor nastavljene sunajavom letnje turističke sezone u srcu Hercegovine, u Trebinju.Na glavnom gradskom trgu, pod osunčanim platanima, Zlatibor je folklornim performansom i ukusnim delikatesima građanima i turistima Trebinja dao puno razloga da ovogodišnji letnji odmor provedu na najposećenijoj srpskoj planini.


Na platou ispred Turističke organizacije Trebinje najviše pažnje privukao je folklorni nastup Kulturno-umetničkog društva, a uz ukusne zalogaje suhomesnatih proizvoda i domaće rakije prisutni su se upoznali sa sadržajima i aktivnostima koje ih ovog leta očekuju na Zlatiboru. 

Gosti i domaćini zajedno u Trebinju


Veliki broj stranaca koji su u turističkoj poseti Trebinju zainteresovao se za posetu „zlatnoj planini“, a posebno su bili oduševljeni načinom na koji je promovisana ponuda planine. Gosti iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, zajedno sa Crnom Gorom, tradicionalno su najbrojniji turisti na Zlatiboru, pa se i ove godine očekuje povećanje broja gostiju sa ovog tržišta.

- Advertisement -