Početak radova očekuje se kroz dve nedelje, u skladu sa planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača.

– Opština je kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi gondole, ali administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno su usporile proceduru izdavanja dozvole o kojoj pričamo,- podseća direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić i dodaje da se slična situacija ponavlja  i sa preostale dve faze gde se administrativni problemi u  RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga.

Bojana Božanić,direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”

– U suštini, borba sa vetrenjačama koje prestavljaju pojedini nosioci prava korišćenja na parcelama na trasi traje i dalje. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto. Ministarstvo građevine, nakon početnog nepoverenja, pružilo je značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema na koje smo nailazili, – kaže Božanićeva i ističe saradnju sa njihovim nadležnim službama, kao i dostupnost stručnih lica za svaku vrstu konsultacija i pomoći. Ona veruje da će se tako nastaviti i da će uspeti da dovedu projekat do kraja u najbržem mogućem roku.

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ napominje da je Ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija.

– Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to,- zaključila je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Inače, projekat gondole, vredan 13 miliona evra, značajan je za celu Srbiju, ne samo Čajetinu i Zlatiborski kraj.

zlatiborpress.rs

Foto: FB/Bojana Božanić

- Advertisement -