Kompletna rekonstrukciji Osnovne škole Stari grad izdvojeno odeljenje u Turici završena je i 170 učenika je ponovo u klupama.

Projekat rekonstrukcije škole u Turici Grad Užice realizovao je u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja koja je izdvojila 63 miliona dinara, a Grad je uložio dva miliona dinara u opremu.

Deca će uživati u ovom prostoru i sticati znanja uz učitelje i nastavnike gde će realizovati nastavu i vannastavne aktivnosti. U školi je opremljen i digitalni kabinet gde će učenici dolaziti do znanja putem digitalnih udžbenika, – istakla  je Stanimirka Smiljanić Raonić, direktorka škole.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da u užičkom obrazovanju osnovaca ovo je najmodernija škola.

To je samo jedan od niza projekata koje Grad Užice realizuje u saradnji sa drugim institucijama kada je u pitanju školstvo i obezbeđivanje uslova najmlađim Užičanima,- istakao je  Petković.

Stanimirka Smiljanić Raonić, direktorka škole i Tihomir Petković, gradonačelnik Užica (Foto:UM)

JP Užice razvoj uradilo je kompletnu projektnu dokumentaciju, a u okviru rekonstrukcije urađeni su građevinski radovi, pristupna rampa za osobe sa invaliditetom, LED rasveta, vodovodne instalacije, grejanje na pelet, video nadzor i parterno uređenje. Obavljen je i tehnički prijem škole i dobijena je upotrebna dozvola.

Učenici, roditelji i zaposleni izrazili su zadovoljstvo jer će se nastava odvijati u moderno uređenom prostoru za razliku od ruinirane zgrade u kojoj su bili do pre godinu dana.

- Advertisement -