Zbog sanacije tunela na magistrali kod Užica saobraćaj se odvija otežano. Zbog toga se na deonici puta Užice Zlatibor formiraju kolone, pa se čeka i do pola sata.

Vozačima se savetuje oprez ne samo na ovom magistralnom pravcu, pošto zastoja ima i na nekim pravcima prema Čačku i Guči, gde se održava Sabor trubača.

Ovog vikenda gužve su i na graničnim prelazima, saopšeno je iz AMSS.

Na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci, putnička vozila čekaju oko četiri časa, dok se na ulaz u zemlju čeka oko 60 minuta.

Na ulazu u Srbiju iz Mađarske na Horgošu čekanja su oko 60 minuta, a na izlazu iz zemlje na Gostunu i prema Bugarskoj čeka se oko dva sata, saopštio je AMSS.

Ako putujete u Grčku, imajte na umu da su u toku radovi na autoputu Beograd-Niš kod Jagodine zbog kojih nastaju kilometarske kolone. Kako biste izbegli ovu gužvu preporučujemo da se isključite sa autoputa kod Jagodine i ponovo uključite kod Ćuprije, u smeru ka Nišu.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

- Advertisement -