Vredni poslovi srpskih građevinaca u Rusiji

Na sajmu građevinarstva i građevinske opreme WorldBuild 2018 u Moskvi, kompanije iz Srbije, prema prvim analizama, dogovorile su izvozne poslove u Rusiju vredne oko četiri miliona EUR, saopštila je Privredna komora Srbije.

1155

Na sajmu, u oragnizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavilo se 11 kompanija iz Srbije u oblasti putne infrastrukture, arhitekturnih fasadnih sistema i profila, opremanja, stolarije, čeličnih konstrukcija i elektroopreme.
Profesionalni posetioci iz Rusije i regiona Zajednice nezavisnih država (ZND) bili su u prilici da se, na Nacionalnom štandu Srbije, upoznaju sa ponudom srpskih građevinaca, uspostave poslovne kontakte i dogovore saradnju.
Čačanska kompanija Unipromet, privukla je pažnju ruskih kupaca proizvodnim programom bezbednosnih ograda za puteve i protivzvučnih zidova za saobraćajnice, koje su pod strogim režimima kontrole od povišene buke.
Oblast arhitekturnih fasadnih sistema predstavile su kompanije Tehnomarket i EuroBravo. Dugogodišnje iskustvo u poslovanju na tržištima Rusije i ZND, umnogome je doprinelo rešavanju najzahtevnijih projekata pokrivanja objekata fasadnim profilima, opremanja najkvalitetnijom stolarijom, prozorima za industrijsku i domaću primenu i kvalitetnom pozicioniranju na tržištu.
Čelične konstrukcije novosadske kompanije Petro-mont zainteresovale su izvođače građevinskih projekata u Rusiji. Petro-mont je tokom zvaničnog programa Sajma u okviru ekspertske konferencije o inovacijama predstavio i svoj inovativni proizvod autobuska stajališta sa napajanjem na solarnu energiju.
Oblast nameštaja i opremanja objekata predstavila je kompanija Samedi iz Valjeva, a luksuznih enterijera kompanija Entero iz Nove Pazove. Kompanija Digitel iz Gornjeg Milanovca predstavila se inovativnim pristupom uređenja elektromreže i utičnica u poslovnim prostorima.
Veliko interesovanje izazvao je savremeni proizvodni program šporeta i peći na pelet za kuće, vile i vikendice, smederevske firme Milan Blagojević. Kompanija Alex E&C predstavila

Proizvodi Perfom-a iz Požege (Foto:Sajt firme)

je know-how u izradi velnes centara i bazena i filtera za prečišćavanje vode primenom najsavremenijih tehnologija, koji su privukli pažnju administracije Centralnog federalnog regiona Ruske Federacije. Beogradski BS stone prestavio je svoja moderna rešenja i fasadni prirodni kamen iz rudnika iz Srbije. Firma Perfom iz Požege, tradicionalno je predstavila širok asortiman proizvodnje perforiranog lima za gazišta, stepenice i industrijsku primenu.
Nacionalni paviljon Srbije, u kome su izlagale domaće firme, osim potencijalnih poslovnih partnera, posetili su predstavnici investicionih fondova zainteresovanih za angažovanje srpskih građevinaca u projektu Ruski Alpi na površini od oko 400 Ha u oblasti Sočija vrednosti od oko 600 mil EUR, predstavnici vodećih regionalnih kompanija kao što su ABS electro, Vellestroy, Peštan, zamenik guvernera Centrale Banke RF.
WorldBuild Moskva je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, ubraja se među vodeće svetske sajmove u ovom sektoru, a učešće srpskih kompanija tradicionalno organizuju PKS i RAS. WorldBuild 2018 održan je početkom aprila, navodi se u informaciji Privredne komore Srbije.
izvor: eKapija

- Advertisement -