Srpski automobilista i njegov ASK Vesnić iz Užica sada su lideri klase D4 do 3500ccm i klase TCR pa i pored sithih tehnickih problema koji su ih pratili tokom vikenda mogu biti izuzetno zadovoljni postignutim.
– Naporan vikend za ceo moj tim. Rezultatom sam zadovoljan, moglo je i bolje ali uz tehničke probleme koje smo imali ovo je fantastičan uspeh. Od samog početka tokom nezvaničnih treninga, kvalifikacija i prve trke najviše glavobolje nam je zadavao menjač na Seat Cupri. Uz pomoć inženjera iz Seat Sporta otkrili smo da je kvar u elektronici pa nam je bukvalno dat na zajam deo iz automobila koji se takmiče u svetskoj seriji. Rezultat je stigao odmah u trci dva u kojoj sam pobedio bez problema. Slično je moglo da se desi i u prvom nastupu ali nisam želeo da rizikujem previše, – izjavio je Vesnić nakon nastupa u Mađarskoj.
Ekipa je po prvi put radila i na Hondi TCR Poljaka Jakuba Wyszomirskog koji nije imao previše sreće jer je nakon izletanja na zvaničnim kvalifikacijama oba puta morao da startuje sa začelja pa se morao zadovoljiti sedmim mestom u prvoj i petim u drugoj trci. Ipak sa druge strane Jakub je izvezao svoje prve kilometre u novom automobilu i od njega se tek mogu očekivati dobri rezultati.
Sledeći nastup ASK Vesnić je zakazan za 20 maj na stazi Red Bull ring u Austriji gde se očekuje još jača konkurencija u vidu vozača iz nemačke TCR serije. Nadamo se da će srpski tim biti podjednako uspešan i nastaviti pobedničku seriju.

Rezultati trke 1:

Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN
Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
Nimc Vaclav Jr., Audi RS3 LMS TCR, Krenek motorsport, CZE

Rezultati trke 2:

Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
Mark Jedloczky, Seat Cupra TC, HUN
Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN

Tekst i foto: Petar Janković

- Advertisement -