Užice za Kosmet

Unija studentata Užica i Unija užičkih srednjoškolaca organizuju humanitarnu akciju „Užice za Kosmet“. Tokom trajanja, do 10. aprila, organizovaće više događaja, kako bi prikuili novac za potrebe građana u srpskim enklavama i manastirima na Kosmetu.

1564

Večeras, (26. mart) na programu je projekcija filma „Enklava“, Gorana Radovanovića, na Pedagoškom fakultetu. Početak projekcije zakazan je za 18 sati.
Predviđen je dvodnevni turnir u malom fudbalu na igralištu „Sprajt“, humanitarna žurka u klubu Skala (27. marta) za studente i humanitarna žurka u GKC (31. marta) za srednjoškolce.
Na svim dešavanjima tokom trajanja akcije biće postavljena kutija za donacije.
Sredstva koja budu prikupljena u humanitarnoj akciji biće utrošena za kupovinu osnovnih životnih namirnica i bele tehnike, koje će organizatori donirati najugroženijim žiteljima u srpskim enklavama i manastirima na jugu Kosmeta. Predviđeno je da od 20. do 22. aprila užički studenti i srednjoškolci obiđu preko 15 lokacija.
Do sada je akciju podržalo više uspešnih firmi iz Užica i Beograda, navodi se u saopštenju Unije studentata Užica i Unije užičkih srednjoškolaca, koji pozivaju Užičane da se uključe u akciju i da ih podrže.

- Advertisement -