Podsećamo da je u okviru humanitarne akcije prvo na Pedagoškom fakultetu održana projekcija filma „Enklava“, koju je uz prateći kulturno-muzički program, posetilo preko 400 sugrađana, a specijalni gost je bio Nenad Stanojković, koji u filmu glumi lik albanskog dečaka.

Studenti i srednjoškolci u akciji

Potom je usledila humanitarna žurka u klubu Skala koju je posetio veliki broj mladih, a u sredu i četvrtak humanitarni turnir u malom fudbalu na igralištu „Sprajt“. Učešće je uzelo preko 40 ekipa, koje su činili uglavnom srednjoškolci i studenti a turnir je bio izuzetno dobro posećen. Tokom trajanja turnira bila je postavljena kutija,tako da su sugrađani mogli kupovinom majica i knjiga da pomognu ovu humanitarnu akciju, ali i da se zaslade palačinkama koje su članice Unije za ovu priliku pripremale. Tokom vikenda je održana žurka u GKC-u sa preko 500 posetilaca srednjoškolskog uzrasta.
Na osnovu prihoda od prodaje ulaznica, majica sa logom ove akcije, donacija pojedinaca i firmi do sada je prikupljeno oko 320 000 dinara, navodi se u saopštenju, koje je potpisao Radovan Novaković, predsednik UO USU.
Organizatori pozivaju i ostale građane da podrže humanitarnu akciju, kako bi se prikupilo više sredstava za pomoć stanovništu na Kosmetu.

Foto: Milisav Šuljagic

- Advertisement -