Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić posetio je danas Užice i nakon prijema u kabinetu gradonačelnika obišao radove na izgradnji Jedinstvenog upravnog mesta pri Gradskoj upravi na kojem će građani Užica ubuduće moći da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije i završe sve poslove koje se tiču Gradske uprave.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju jedinstvenog upravnog mesta.

Ministar Branko Ružić je istakao da je cilj da javna uprava bude brža, efikasnija i bolja za naše građane, podsetivši na to da je za tri godine u Fondu za jedinstveno upravno mesto obezbeđeno 127 miliona dinara, kako bi se pomoglo lokalnim samoupravama da urede jedno mesto za pružanje usluga građanima i dodao:

Cilj je da građani ne obilaze različite institucije na različitim mestima i da na taj način troše svoje vreme i novac, – istakao je ministar, izrazivši uverenje da će novo Jedinstveno upravno mesto olakšati rad zaposlenima, a građanima doneti veće zadovoljstvo u poslovima sa upravom.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je izjavio da je vrednost ovog projekta oko osam miliona dinara, i da očekuje da će radovi na ovom jedinstvenom, modernom prostoru koji se radi po ugledu na neke druge gradove u Srbiji, ali i opštine i gradove u Evropi, biti gotovi do sredine jula.

Detaljnije o poseti ministra Ružića možete pročitati na sajtu Grada Užica.

- Advertisement -