Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su D.M. (1978) iz Nove Pazove, D.T. (1974) i G.Đ. (1968), obojica iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je D.M. u dogovoru sa D. T. i G. Đ., tokom 2018. i 2019. godine, na području Bajine Bašte, Novog Sada i Vrnjačke Banje, lažnim predstavljanjem da je odgovorno lice privrednih društava iz Sombora, Beograda i Novog Sada, pravio lažne mejl adrese sa podacima navedenih firmi.

Nakon toga je, kako se sumnja, slanjem ponuda sa mejlova koji su napravljeni za poručivanje robe od različitih privrednih društava, dovodio u zabludu odgovorna lica oštećenih firmi, za šta je nakon postignutog dogovora angažovao transport poručene robe i njenu prodaju različitim licima za gotov novac, čime  je sebi i drugim osumnjičenima pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu  od 5.697.847 dinara.

Takođe, policija je pretresom stanova osumnjičenih D.T. i G.Đ. našla manju količinu kokaina, zbog čega im se stavlja na teret da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

- Advertisement -