Požar u Turici zahvatio je oko 1.000 kvadratnih metara baraka u kojima je pogon za tapaciranje nameštaja, barakama nekadašnjeg preduzeća „Cveta Dabić“. Plamen i gust dim prekrili su veći deo Turice, uplašeni građani koji žive u blizini izašli su van svojih domova.


Požar koji je izbio oko 6:30 u Turici zahvatio je oko 1.000 kvadratnih metara baraka u kojima je bio pogon za tapaciranje nameštaja, izjavio je za RTS Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, naglasivši da je otežavajuća okolnost, što u barakama ima dosta zapaljivog materijala, jer se u ovim prostorijama nalazila radnja za tapaciranje nameštaja, a radi se barakama nekadašnjeg preduzeća „Cveta Dabić“.

U gašenju požara u Turici bilo je angažovano 20 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila. Vatrom je bilo zahvaćeno oko 1.000 kvadrata, dok su dva pogona od oko 500 kvadrata spasena.

U gašenje požara u fabrici u Turici se uključilo nekoliko vatrogasnih vozila, ekipe komunalnih preduzeća i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije

- Advertisement -