Kuvarici iz užičkog vrtića “Poletarac” pozitivna je na testu Covid-19 i nalazi se u kućnoj izolaciji kao i dve koleginice sa kojima je bila u kontaktu jer su zajedno automobilom dolazile na posao.

Prošle nedelje javila se i nije dolazila u vrtić zbog povišene temperature, a juče joj je testom potvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović rekla je da se  hrana u “Poletarcu” priprema za još šest objekata i da su pojačane mere zaštite.

– Nema mesta panici jer mi preduzimamo sve preventivne mere koje su podignute su na najviši nivo što se tiče održavanja higijene i poštovanja svih pravila u ustanovi. Niko drugi nema nikakve simptome i svakoga dana pratimo zdravstveno stanje svih zaposlenih,- istakla je Jovanović.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović (Foto: Užicemedia)

U Predškolskoj ustanovi Užice od početka epidemije sprovode se sve propisane mere radi zaštite zaposlenih i dece.

Broj dece koji dolazi u vrtić u poređenju sa istim periodom protekle godine smanjen je za oko pet odsto.

Povodom novonastale situacije iz Predškolske ustanove su u  kontaktu sa epidemiolozima užičkog Zavoda za javno zdravlje.

U ovo vreme najčešće su pojačane respiratorne infekcije kod dece pa je direktorka Jovanović uputila molbu roditeljima da ako primete bilo kakve promene ne dovode ga u vrtić, ako oni imaju simptome slične kovidu ili su bili u kontaktu sa nekom zaraženom osobom. U takvim slučajevima da obavezno obaveste vaspitače.

- Advertisement -