Tradicija, vino Good Food & Wine Festival koji ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. 

Konferenciju je otvorio vitez vina Srbije i portparol festivala, Miša Ćirić koji je okupljenim predstavnicima medija, institucija i izlagačima predstavio program Festivala.

– Upravo danas je počeo četvrti po redu Good Food & Wine festival. Centralni događaj, sajam hrane i vina, je zakazan za 24. septembar na Sava Promenadi i okupiće veliki broj proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona.Pre toga, u sredu 19. septembra sa početkom u 12:00 časova biće organizovan Karneval „Srbija“, čiji je cilj promocija naše zemlje i svih njenih raskošnih potencijala. Povorka će se kretati od Palate ,,Albanija“, pa sve do Kalemegdana, –  rekao je Miša Ćirić i pozvo sve prisutne da dođu na Karneval i Sajam.

Tradicija, vino, hrana, srpska kultura, folklor

Zatim se gostima obratio naš poznati glumac Milan Bosiljčić koji će u ime destilerije ,,Bosiljčić“ biti jedan od izlagača na ovododišnjem Sajmu.

– Festival je prava mera za mene zato što promoviše tradicionalne vrednosti, srpsku kulturu, folklor, dobru hranu, vino i naravno vrhunske rakije. Ja sam tradicionalista, poštujem svoje korene, našu istoriju, a rakija ,,Bosiljčić“ je naš porodični brend. Mi smo odlučili da doniramo jedan evro od svake prodate rakije u humanitarne svrhe, za autističnu decu. Cilj nam je da izađemo na tržište sa malo ekskluzivnijim brendom i njime promovišemo Srbiju, vrednosti i kulturu naše zemlje. Za mene nema razlike između rakije, folklora, nošnje, tradicije, sve je to deo naše kulture na koju treba da budemo ponosni, – rekao je Bosiljčić.

Ova jedinstvena priredno-turistička manifestacija će okupiti više od 100 izlagača iz svih krajeva Srbije i regiona, a posetioci će između ostalog moći da probaju i vina iz vinarije „Moravski Val“ u čije ime je na konferenciji govorio Darko Maksić.

– Ovo je takođe porodični biznis. Moravski val, pravimo u neposrednoj blizini reke Morave, a reč Val označava imena najmlađih članova porodice Maksić. Vino proizvodimo sa ljubavlju i to je ono što je najvažnije“, objasnio je Darko Maksić.

Svi posetioci će najrazličitije proizvode, od vina preko sireva i džemova do sokova moći da probaju potpuno besplatno, a ispred kompanije “Vitinka AD” koja se bavi prozvodnjom voda i sokova, na konferenciji za novinare je govorio Bojan Mijatović, najavljujući Good Food & Wine Festival tradicija, vino, hrana

– Nakon rakije i vina uvek dođu voda i sokovi. Što se tiče samog Good Food & Wine festivala cilj nam je da dobijemo povratnu informaciju od potrošača i publike.  Naši proizvodi su već dovoljno prisutni na tržištu, ali uvek volimo da dođemo ovde u Beograd, da osetimo festivalsku atmosferu i družimo se sa ljudima – rekao je Mijatović.

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. 

Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.  

Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac istoimenog prestižnog priznanja, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini, koju je podržao Grad Beograd.

Program Good Food & Wine Festivala: 

Sreda, 21. septembar,  12h –  Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; učesnici su kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije… 

Subota, 24. septembar, radno vreme 14 – 23.00  – Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada  Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima;  tombola; kulturno-umetnički program 

Svi zainteresovani izlagači za Good Food & Wine Festival se mogu prijaviti na telefon: 011 3622407 

Ili email:spektarcentar@gmail.com

Najava festivala (Foto: Good Food & Wine Festival)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -