Novi stanari će se useliti u stanove izgrađene u dve zgrade u Sevojnu. Sredstva su obezbeđena uz pomoć donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Užice.

Ključeve od stanova izbeglim i raseljenim licima koja žive na teritoriji Grada Užica uručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, uz ocendu da su ovo važni programi za sve srpske lokalne samouprave.

– Značajnu ulogu u ostvarivanju ovog programa imaju lokalne samouprave, koje su pokazale spremnost i inicijativu da učestvuju i na tome smo im svi veoma zahvalni. Uloga lokalnih vlasti i lokalnog stanovništva je veoma važna u smislu pružanja podrške izbeglim licima, koja su se opredelila za krajnju integraciju u Republici Srbiji, – rekao je Ivica Dačić.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je izjavio da je Užice uvek bilo i biće grad koji će se truditi da pruži podršku svima koji ove prostore izaberu za život.

Regionalni stambeni program ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Do sada je izgrađeno 7.537 stambenih jedinica. Porodice su dobijale stanove, seoske ili montažne kuće i građevinske pakete, a do 2019. godine, oko 3.500 izbegličkih porodica dobilo je svoj krov nad glavom.

Detaljnije informacije i fotografije možete pogledati u tekstu na sajtu Grada Užica, a o ranijim aktivnostima po pitanju izgradnje stanova za izbegla i raseljena lica više možete pročitati OVDE.

- Advertisement -