Povećanje cena putarine najviše će osetiti vozači kamiona. Oni i inače najkuplje plaćaju prolaz auto-putevima, pa je i očekivano da se korekcija od 1,8 odsto najviše odrazi na ovu kategoriju vozila.

Vozači automobila će naknadu plaćati 10 do 30 dinara više u zavisnosti od deonice, dok će kamiondžije morati da izdvoje od 50 do 160 dinara više nego pre poskupljenja.

Vožnja od Beograda do Preševa za teretnjake će umesto 8.750 koštati 8.910 dinara i to je najznačajnija promena. Od Beograda do Dimitrovgrada biće 7.860 umesto 7.720 dinara.

I u kategoriji automobila najveća razlika je na deonici između Beograda i Preševa, gde će naknada umesto 1.460, biti 1.490 dinara. Od prestonice do Dimitrovgrada prolaz će koštati 1.310 umesto dosadašnjih 1.290 dinara. Beograd-Subotica i Beograd-Čačak poskupeli su za po deset dinara, dok je cena putovanja od Beograda do Šida ostala ista – 420 dinara.

– Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 odsto i u skladu je sa rastom cena na malo, inflacijom , – saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema podacima RTS naplaćeno je 1,5 milijardi dinara manje od putarine, procentualno, a zabeležen je pad od 16,6 odsto.

Novi cenovnik za korišćenje auto-puteva u Srbiji primenjivaće se od danas, četvrtak, 25. februara.

Put prema Zlatiboru (Foto: Iz arhive UžiceMedai)

Hroniku Kovid -19 sa najnovijim podacima u februaru, u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -