Užice, 27. maj

Usvojen drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta

Na današnjoj sednici Skupštine usvojen drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta. Budžet je uvećan za oko 19 miliona dinara, reč je o sredstvima koje je Užice dobilo iz transfera od ministarstava.

Odbornici su na sednici, održanoj u Narodnom pozorištu, prihvatili sporazum o saradnji na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U projekat i buduće regionalno preduzeće uključiće se Grad Užice, opštine Požega, Arilje, Kosjerić i Ivanjica. Finansijski će projekat podržati Evropska unija i Ministarstvo za evropske integracije.

Na današnjoj sednici za direktorku JKP „Niskogradnja“ izabrana je Snežana Milutinović, dipl. ekonomista, a za direktorku Gradskog centra za usluge socijalne zaštite Dragica Milosavljević, diplomirani specijalni pedagog.

Najava sednice:

Užički odbornici danas će se izjasniti o predlogu drugog rebalansa užičkog budzeta i predlogu odluke o izgradnji regionalne fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Požegi. U izgradnji regionalnog postrojenja će učestvovati Grad Užice, opštine Požega, Arilje, Ivanjica i Kosjerić.  

Užički odbornici će se izjasniiti o predlogu rešenja o imenovanju direktora JKP “Niskogradnja“, predložena je Snežana Milutinović koja i sada obavlja ovu funkciju.

Na dnevnom redu je i izbor direktora ustanove Gradski centar za usluge socijalne zaštite a predložena je Dragica Milosavljević.

Među tačkama dnevnog reda je i predlog odluke o usvajanju projekta javno privatnog partnerstva za poveravanje komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza, pružanje usluga prijema i otpreme putnika i autobusa na autobuskoj stanici u gradu užicu i autobuskim stajalištima na teritoriji grada Užica.

Gradska kuća (Foto: UM)

Kao dopuna dnevnog reda predložene su izmene plana generalne regulacije „Užice – centralni deo“, prva faza, a pred odbornicima će se naći informacija Gradskog štaba za vanredne situacije o stanju i preduzetim merama u vezi borbe protiv koronavirusa.

Odbornici će razmatrati i nekoliko predlog rešenja o imenovanju direkora gradskih ustanova, imenovanju članova nadzornih i upravnih odbora.

Današnja sednica se održava u sali Narodnog pozorišta u Užicu.

Podsećamo, prvi rebalans je bio na dnevnom redu u januaru ove godine, a detalje možete pročitati OVDE.

- Advertisement -