Sedamnaesta policijada okupiće ove godina preko 1500 učesnika, a svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak, 7. jun, u 14.00 časova na Kraljevom trgu.

Reč je o najmasovnijem sportskom okupljanju u okviru MUP-a Republike Srbije. Ove godine očekuje se više od 1500 učesnika koji će se takmičiti u 11 disciplina, a sastavni deo događaja je vožnja meandrima Uvca, poseta Stopića pećini i Gostiljskim vodopadima koji će biti organizovani u saradnji sa Turističkom organizacijom „Zlatibor“.

Policijada u organizaciji Sindikata srpske policije, svake godine okupi niz uglednih zvanica iz vrha MUP-a, države, što svakako privlači veliku medijsku pažnju.

Očekuje se prisustvo Ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, predstavnika opštine Čajetina. Prisutni će biti i predstavnici sindikata bugarske, slovenačke, crnogorske, hrvatske, makedonske policije, policije Republike Srpske i policije BIH, kao i predstavnici sindikata drugih delatnosti iz Republike Srbije.

Sportske discipline na Policijadi su: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Podršku u organizaciji manifestacije, kao i prethodnih godina, obezbedili su opština Čajetina, Turistička organizacija „Zlatibor“, zatim „Zlatiborac“, Pivara „Hajneken“, Kraljeva voda, restoran „Flamingo“ Beograd, Knjaz Miloš, Ledena Golijska, Štamparija Nikitović, Plej bend, Pavlovića bend, MTS i mnogi drugi.

Sedamnaesta policijada „Zlatibor 2024“ se održava od 7. do 9. juna 2024. godine na Zlatiboru.

Pogledajte i druge tekstove iz društva, turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -