Grad Užice raspisao je javni konkurs za finansiranje/sufinansiranje programa za mlade preko udruženja koji traje od 16. aprila do 5. maja 2021. godine.

– Grad će podržati projekte za mlade i kroz saradnju kako bi realizovali svoje planove. Uslovi su transparentni i potrebno je ispoštovati sva pravila, a teme su interesantne za mlade i za Grad,- istakao je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti (Foto: UžiceMedia)

Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade Grada Užica najavila je da novinu ove godine predstavlja tema koja se odnosi na pandemiju izazvanu koronavirusom radi podizanja svesti građanstva o javnom zdravlju.

– To je prioritet i jako je bitno da informišemo mlade o ovoj situaciji. Sve smernice u vezi konkursa udruženja mogu dobiti od Grada Užica i Kancelarije za mlade. Cilj je i da informišemo mlade da ulaze u udruženja da bi mogli da konkurišu, a onda bi bila i veća sredstva, – naglasila je Maričić.

Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade Grada Užica (Foto: UžiceMedia)

Svu konkursnu dokumentaciju udruženja mogu preuzeti sa sajta Grada Užica.

Prošle godine iz budžeta Grada Užica izdvojeno je milion dinara za projekte namenjene mladima i udruženjima za teme zanimljive za mladu populaciju.

O ranijim akcijama užičke Kancelarije za mlade možete pogledati OVDE.

Centar Užica (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -