U okviru inicijative Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022 i projekta Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji, Savet Evrope objavljuje poziv za dodelu grantova u vanrednim okolnostima, koji je usmeren na organizacije civilnog društva registrovane u Srbiji, sa ciljem finansiranja konkretnih mera za unapređenje inkluzije i borbu protiv nejednakosti ugroženih grupa i/ili informisanje o govoru mržnje protiv ovih grupa u kontekstu koji je specifičan u periodu širenja virusa COVID-19 u Srbiji.

U okviru ovog poziva, najviše šest lokalnih organizacija civilnog društva će dobiti grantove za Promociju različitosti i ravnopravnosti u Srbiji za borbu protiv diskriminacije tokom epidemije uzrokovane virusom COVID-19.

Rok za podnošenje predloga je 11. maj 2020.

Više informacija o pozivu i proceduri apliciranja pronađite OVDE.

Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” je zajednička inicijativa Evropske unije i Saveta Evrope koja će korisnicima programa pružiti podršku pri sprovođenju reformskih agendi u oblastima ljudskih prava, vladavine prava i demokratije i pomoći im pri usklađivanju sa evropskim standardima i pravnim tekovinama Evropske unije u okviru procesa proširenja, gde je to relevantno. Ovaj trogodišnji program obuhvata projekte u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji, Turskoj, kao i na Kosovu*, a Savet Evrope ga sprovodi od maja 2019. godine.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -