Ukoliko sve bude teklo po planu do kraja godine biće podignuti svi stubovi i stanice, a potom bi usledilo puštanje u rad,  po ispunjavanju svih uslova za jedan objekat ovog tipa, ističe Bojana Božanić, direktorka preduzeća Gold gondola.

– Vremenski uslovi nam idu na ruku i očekujemo da ćemo u narednih nekoliko dana razrešiti sve probleme u vezi sa dokumentacijom za stubove i da ćemo moći da nastavimo, već od polovine juna, sa ostalim poslovima. Ukoliko sve bude teklo po planu do kraja

godine biće podignuti svi stubovi i stanice, a puštanje u rad po ispunjavanju svih uslova za jedan objekat ovog tipa. Za sad je to veliki mamac za investitore koji su spremni da ulažu novac u izgradnju hotela, upravo zato što računaju na puštanje u rad gondole koja će, uvereni smo, biti svojevrsna atrakcija za turiste, – kaže Bojana Božanić, direktorka preduzeća Gold gondola i dodaje da će se zahvaljujući godnoli, kao i dodatnim sadržajima koji će se uz nju razvijati, u narednih sedam do deset godina broj turista dostići cifru od milion, dok će broj noćenja premašiti deset miliona.

Montažu nadgleda partner iz Francuske čiji će stručnjaci do kraja maja nadzirati radove, navedeno je u informaciji iz opštine Čajetina.

- Advertisement -