Nakon četiri godine Brkovi ponovo sviraju u užičkom Gradskom kulturnom centru. Ovaj punkrock-turbofolk sastav postoji od 2004. godine. Svoju muziku nazivaju „turbopunkfolkwellness i spa“. Suštinski je reč o punk-rocku uz hard rock, heavy metal i reggae uticaje.

Folk element u njihovoj muzici se ogleda u načinu pevanja i gitarskim melodijama. Grupa je nastala raspadom zagrebačkih bendova Antifrik i Abrakha-dub-r iz kojih je poteklo četiri od pet članova benda, svi osim pevača – Igora Flajhara Gige.

Giga je „Brkove“ napustio krajem 2006, a sadašnji pevač Shamso 69 priključio im se početkom 2007. U tom trenutku bend je krenuo iz početka, zadrżavši iz starog repertoara tek par pesama. Prvi studijski album „Punkfolkwellness“, „Brkovi“ snimaju tek 2009. Izdaju ga u vlastitoj produkciji, i uprkos slaboj prodaji CD izdanja, koje se ionako prodavalo samo na koncertima, pesme su postale hit na društvenim mrežama. 

Od tada do danas objavili su ukupno pet albuma. „Brkovi“ su odsvirali više koncerata u bivšim jugoslovenskim republikama, a nastupali su i širom Evrope (Bugarska, Švajcarska, Austrija, Nemačka).

Koncert je u Gradskom kulturnom centru u petak 13. decembra, sa početkom od 21čas.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti u klubu Gradskog kulturnog centra, broj ulaznica je ograničen.

- Advertisement -