Projekat edukacije i osvešćivanja dece i mladih o savremenom plesu  „MUZEJ PLESA biće realizovan 25. i 26. januara  2019. u Gradskom kulturnom centru, Trg Svetog Save 11, Užice. Projekat sprovodi i organizuje Stanica-servis za savremeni ples iz Beograda.

Oni poyviaju decu i mlade da se prijave za sledeće aktivnosti projekta:

petak 25. januar u 18h – dvočasovno predavanje „Istorija plesa u 10 datuma“ za decu stariju od 12 godina i mlade 

subota 26.januar od 10h, 11h i 12h – participativna predstava „Muzej plesa“ za decu od 3-8 godina (promo video predstave dostupan je putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=04hUpmM3DXg )

Ulaz je slobodan za sve sadržaje, ali je prethodna prijava obavezna. Zainteresovani se mogu prijaviti putem sledećih kontakata: milenche_88@hotmail.com i 065/530-3542, koodinatorka programa Milena Todorović.

U prijavi je neophodno navesti: ime i prezime i lični kontakt mejl/telefon. A, za predstavu Muzej plesa molimo roditelje da dodatno navedu i izabrani termin izvođenja kao i uzrast deteta.

Predstava „Muzej plesa“ se odigrava unutar prostorne instalacije inspirisane istorijom plesa i koreografije.  Instalacija, koja predstavlja  muzej u malom,  sastoji se od različitih prostorija od kojih svaka nudi drugačiji pristup promišljanju o plesu. Pored toga što edukuje instalacija i izvođači komuniciraju sa publikom drugačije od klasične dramske ili plesne predstave jer deca dobijaju mogućnost da uđu i istražuju prostore koje su, kao i aktivnosti, kreirali umetnici okupljeni na projektu „Muzej plesa“. Instalacija je nastala u sklopu regionalnog projekta za razvoj plesnog pozorišta za decu i mlade Generator realizovanog 2015, a naišla je na pozitivne reakcije dece, vaspitača i roditelja u čitavom regionu.

Koncept: Kliment Poposki, Elena Risteska, Viktorija Ilioska

Mentorstvo: Dalija Aćin Thelander

Razvoj, adaptacija, izvođenje: Jovana Rakić, Marko Milić, Milica Pisić i Milena Todorović

Tehnička podrška i dizajn svetla: Milan Janevski, Boris Butorac, PVC Teatar.

Glas: Jovana Rakić

Kostim: Mirjana Bajrić

Dizajn zvuka: Miki Todorović

Produkcija: Stanica- Servis za savremeni ples

Predavanje „Istorija plesa u 10 datuma“ je deo edukativnog programa TEEN GENERATOR koji se bavi razvojem plesa tokom XX i početkom XXI veka. Nastao je u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Koreografskim centrom iz Tuluza, uz podršku programa Teatroskop, čiji su osnivači Francuski institut, Ministarstvo kulture Republike Francuske i Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Republike Francuske.

Projekat Muzej plesa je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2018. godinu u okviru programa Superste.net. Takođe, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Za više informacija o projektu posetite FB stranicu: https://www.facebook.com/muzejplesa/

- Advertisement -