„Uzimajući sve dosadašnje činjenice u obzir, potpuno odgovorno sagledavajući situaciju od kada je formirana radna grupa, kao i položaj malinara, sada u decembru mesecu 2018. godine, odlučno i odgovorno dajemo ostavku na članstvo u Radnoj grupi koja je imala za cilj da se bavi unapređenjem proizvodnje maline i tržištem maline. Od namere i cilja, nažalost ostala je vrlo konfuzna situacija koja nikako ne ide u prilog rešavanju problema, a sa kojima su suočeni proizvođači maline i njihove porodice.

Od formiranja Radne grupe imali smo sastanke koji su bili vrlo neozbiljni, pretvoreni u lične proslave, na kojima je sveukupno gledano vladao vrlo pasivan odnos određenih članova Radne grupe prema celokupnom problemu u kome se nalaze proizvođači maline. Sa pojedinim cinicima konačnih stavova bez pokrića Radne grupe: hladnjačara, pojedinaca visoko pozicioniranih u vlasti, koji imaju redovna primanja i dodatne privatne poslove, poltrona i podobnika koji nisu ispunili čak ni samu formu na dva sastanka na kojima smo bili, više je degutantno i raspravljati, te od takve lakrdije pravimo distancu u pravom smislu te reči i zbog toga dajemo ostavku u Radnoj grupi.

Vreme koje je potrošeno u nadi da ćemo naći zajednički odgovor na velike probleme sa kojima se i danas suočavamo nažalost bilo je uzaludno, a nakon svih pokušaja i napora imamo situaciju da ljudi od struke koji su bili članovi ove grupe daju ostavke jer njihova stručnost, znanje i mišljenje očigledno nikome ne trebaju, u šta smo do sada imali priliku i više puta da se uverimo. Bez viška reči i sa velikom ogorčenošću na dosadašnje ponašanje obaveštavamo vas da ćemo svoja prava i probleme rešavati preko udruženja i sa svima onima koji istinski imaju nameru da pomognu u rešavanju problema sa kojima se danas, više nego ikada suočavaju malinari Srbije – navodi se u ostavci koja je upućena ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću 4. decembra i koju su potpisali predstanici Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice i Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja.

- Advertisement -