Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, održan je trening dan u organizaciji projekta „Aktivnija Srbija“ i Turističke organizacije Zlatibor.

Cilj treninga bio je podizanje svesti svih gostiju i meštana Zlatibora o značaju fizičke aktivnosti, a planina koja je zvanično proglašena kao vazdušna banja pravo je mesto za propagiranje zdravog načina života.

Masovnom javnom treningu pridružio se veliki broj ljudi koji su se ovog popodneva našli na Kraljevom trgu, a posebno ohrabrujuća je činjenica da je veliki broj dece pokazao interesovanje za treniranje.

Za najmlađe je na Kraljevom trgu bio postavljen poligon na kome su se zabavili uz zanimljive vežbice.

Nešto stariji gosti i meštani Zlatibora vežbali su uz podršku profesionalnih instruktora, a saveti nutricioniste i profesora sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja upotpunili su trening i edukaciju o zdravom načinu života i pravilnoj ishrani.

Na štandu „Centra izuzetnih vrednosti“ svi prisutni na Kraljevom trgu za vreme trajanja treninga imali su priliku da popune anketu o životnim navikama i ishrani, na osnovu koje su dobijali uputstva i savete kako da poprave svoje zdravstveno stanje, navedeno je u informaciji TO Zlatibor.

- Advertisement -