U prethodna 24 časa na području Zlatiborskog okruga, potvrđeno je još 40 novih slučajeva pozitivnih na COVID-19: Užice – 21, Požega – 6,  Čajetina – 4, Sjenica – 4, Kosjerić – 2 i Nova Varoš, Priboj i Prijepolje po jedan.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 286 slučajeva infekcije COVID-19. Od posledica infekcije virusom jedna osoba je preminula, radi se o osobi muškog pola iz Užica, staroj 61 godinu.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na poštovanje mera nadležnih

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica ukazuje da je došlo do očekivanog povećanja broja slučajeva zaraženih virusom Kovid 19, što je posledica ne pridržavanja preventivnih mera zaštite i preporuka nadležnih organa.

Štab poziva organizatore maturskih proslava, roditelje i decu da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava i na taj način ispoštuju preporuke epidemiologa.

Ukoliko se odluče za održavanje proslava još jednom skrećemo pažnju da je od posebnog značaja da se i organizatori i učesnici skupova strogo pridržavaju datih preporuka, koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski i održavanje preporučene distance.

Uzimajući u obzir datu situaciju nadležni organi Gradske uprave će vršiti strogu kontrolu sprovođenja preventivnih mera prilikom okupljanja.

Tokom narednih dana štab će pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije, navodi  Gradski štab za vanredne situacije grada Užica.

Prethodni izveštaj o broju inficiranih u Zlatiborskom okrugu možete pogledati OVDE.

Naslovna foto: Pixabay

- Advertisement -