Koncert, koji je predviđen da traje blizu tri sata, imaće akcenat na pesme koje je Tanja snimala sa EKV-om i na sve one najveće hitove i najbolje pesme sa svih albuma EKV-a (Srce, Ljubav, Par godina za nas, Ti si sav moj bol, Krug, Oči boje meda, Sedam dana, Zemlja itd.).

Pre koncerta je projekciju spotova i fotografija, kao i kraći intervju sa Tanjom u periodu kada je sarađivala sa Milanom, Magi i EKV-om!

Tanja Jovićević je bila prateći vokal EKV u periodu 1989-1993 kada je učestvovala u snimanju pesama sa poslednja tri albuma i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja. Praktično je bila pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864 po kojem je postala najpoznatija.

Nakon toga nastavila je svoju samostalnu karijeru i pevala sa raznim bendovima uvek čuvajući sećanje na pesme koje je snimila sa Oktobrom i EKV-om koje je rado izvodila. Posle malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilike da je čuju uživo!

Udruženje „Deca iz vode“ u okviru koga deluje i bend ima za cilj da sve što izgleda da je bilo nekad, za današnje generacije bude i dalje tu, te u tu svrhu sarađuje sa bivšim članovima EKV-a.

Do sada su zajedno sa njima nastupali Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-1990), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Boško Stanojević (basista 1994).

Tanja Jovićević je četvrti član EKV-a koji će nastupiti zajedno sa „Decom iz vode“ koji stručna muzička javnost ocenjuje kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao, a potvrdu za to daje svakako učešće bivših članova EKV-a na njihovim koncertima.

Koncert je večeras, u petak 22. novembra, sa početkom od 20 časova.

- Advertisement -