Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije obaveštava izbeglice, kao i bivše izbeglice koje su usled događaja iz perioda od 1991. do 1995. godine stekle status izbeglica u Republici Srbiji da je rok za prijavu na Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom kao i dodelu paketa pomoći produžen do 6. avgusta ove godine.

Pomoć koja će biti dodeljena na osnovu Javnog poziva je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji Republike Srbije u maksimalnom iznosu od 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok je maksimalni iznos za dodelu paketa pomoći u vidu građevinskog materijala i opreme po porodičnom domaćinstvu 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Javni poziv koji je objavljen 6. juna na oglasnim tablama jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije, na oglasnoj tabli i internet prezentaciji Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs trajaće do 06. avgusta.

Detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti od poverenika za izbeglice u jedinicama lokalne samouprave kao i u Komesarijatu za izbeglice i migracije u Beogradu.

Foto: SCREENSHOT

- Advertisement -