Naslovna Ključne reči ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Ključna reč: ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

OREZIVANJE DRVOREDA „Ne treba im dušu uzeti!“

Orezivanje na užički način, rekli bi mi, nadležni tvrde da je u pitanju redovno orezivanje kod drveća koja su prerasla, kada gabariti zrelih stabala, posebno u drvoredima, prevazilaze projektovane prostore, te da je to jedini način da se očuva stablo.

KORITO REKE GRAČANICE SUVO Zbog pohlepe investitora

Udruženje "Libergraf" iz Užica i inicijativa "Zaštitimo reke Prijepolja" su podneli krivičnu prijavu protiv privrednog društva "15. avgust" DOO iz Beograda zbog oštećenja životne sredine i ugrožavanja živog sveta u reci Gračanici u opštini Prijepolje, na kojoj je ovaj investitor izgradio tri male hidroelektrane u nizu.

MOJ ZELENI SVET Uručene diplome i knjige u „Nadi Matić“

Diplome i knjige uručene su učenicama Osnovne škole "Nada Matić", na literarnom Konkursu "Moj zeleni svet", Portala "Užicemedia", Milici Vukašinović za treće mesto, dok su Nina Domanović i Staša Stešević pohvaljene.

KAO PRVO ZASADI DRVO Pobednička pesma Jovana Gogića

U "Prvoj osnovnoj školi kralja Petra Drugog" uručena je diploma i knjiga Jovanu Gogiću, učeniku ove škole, koji je na literarnom Konkursu "Moj zeleni svet", Portala "Užicemedia", od strane komisije jednoglasno proglašen za pobenika.

DAN PEŠAČENJA I akcija gondole „Da nam planina blista“

U subotu je Rosa Dana pešačenja, najveća pešačka manifestacija u Srbiji. A potom će iduće sedmice na Zlatiboru Gold gondola od sloganom „Da nam planina blista“, obeležiti 26. septembar, Svetski dan čistih planina.

NE ZAGAĐUJ Ovo je jedina Zemlja koju imamo!

Na putu preko Kadinjače, od Užica prema Bajinoj Bašti, kod česme koja je nedaleko od Spomen kompleksa "Kadinjača", ružan prizor, voda teče putem, otpad razbacan, a kontejeneri prazni.

ZAVRNI RUKAVE Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje obeležava se godinama, kao dan zaštite zdrave i čiste životne sredine, dan spašavanja i pomoći ljudima, životinjama, pticama, koji se menjaju i nestaju pod uticajem delovanja čoveka na zagrevanje planete.

Za smanjenje aerozagađenja 45 miliona dinara

Raspisan Javni poziv i Konkurs za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada Užica, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, izdvojeno 45 miliona dinara.

VLADAN SINĐIĆ, Libergraf Zeleni plan za bezbrižan dan

Građanska čitaonica "Libergraf" spada u red organizacija koje se najviše interesuju za unapređenje životne sredine u gradu na Đetinji. Pokretači su brojnih akcija, a pažnju u poslednje vreme privlači program "Zeleni plan za bezbrižan dan". Vladan Sinđić smatara da je Užicu više nego potreban strateški pristup rešavanju problema zagađenja životne sredine.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE Uložiće se oko 80 miliona

Zaštita životne sredine, jedna od tema sednice Gradskog veća, članovi su razmatrali program za ovu godinu, i predvideli da se uloži preko 80 miliona u ovu oblast, najviše 63 miliona, za sufinansiranje mera energetske sanacije objekata.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE