12.5 C
Užice
субота, фебруар 24, 2024
Naslovna Ključne reči VAZDUH

Ključna reč: VAZDUH

DA LI SE DIŠE U UŽICU? Smog i magla guše grad...

Kada krene zima društvene mreže su preplavaljene slikama smoga, dima i magle. A Užice tu prednjači, često se zna naći pri vrhu liste prekomerno zagađenih gradova Srbije. Rekla je Užičanka o svom gradu. Većina građana deli isto mišljenje.

PREPORUKE građanima Kada je povećano zagađenje vazduha

Ovih dana, a posebno juče, vazduh u Užicu, prema merenjima kada su u pitanju PM10 čestice bio je zagađen i imao je vrednost 130 mikrograma po metru kubnom. Kada je reč o PM2.5 česticama vazduh je jako zagađen i izmereno je 121, a dozvoljeno je 110 mikrograma.

UNICEF i SKGO „Da učimo punim plućima“

UNICEF i Vlada Norveške pokrenuli su inovativni projekat „Škole za bolji kvalitet vazduha“ sa ciljem da se u 15 jedinica lokalne samouprave, u slivu reka Drine i Zapadne Morave, deca i mladi bolje upoznaju sa kvalitetom vazduhau svojoj lokalnoj zajednici. Vlada Norveške je izdvojila 90.000.000 dinara za podršku ovom projektu.

LIBERGRAF Zagađenje vazduha ugrožava decu

Ovih dana u Užicu jedva se diše, koncentracija zagađujućih materija u vazduhu i po 10 puta viša je od maksimalno dozvoljene, takva situacija se ponavlja iz dana u dan, iz godine u godinu, pa se i očekuje da se nešto preduzme.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE