Naslovna Ključne reči SPOMENICI

Ključna reč: SPOMENICI

SPOMENIK Podsetnik na antifašistički otpor

Na sevojničkokm spomeničkom obeležju upisano je 105 imena žrtava Drugog svetskog rata, među kojima je i ime narodnog heroja Alekse Dejovića, komesara Druge proleterske brigade, koji je poginuo u Bosni. Za narodnog heroja proglašen je 30. aprila 1943.godine , a po ovom hrabrom Sevojničaninu, i osnovna škola u Sevojnu, a čiji je on bio đak, nosi ime.

UŽIČKA GIMNAZIJA Spomenik 1300 kaplara

Učenici i profesori Užičke gimnazije su pravi primer kako se čuvaju spomenici i kako se obeležavaju značajni datumi koji podsećaju na događaje iz bliže ili dalje prošlosti.

Spomenici užičkog kraja Da li odolevaju vremenu?

U kakvom su stanju spomenička obeležja iz Drugog svetskog rata u Užicu i okolini, da li smo polako počeli da zaboravljamo istoriju, prepustili spomenike zaboravu i zapustili.

PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE Protiv mladića koji su oskrnavili spomenik 1300 kaplara

Sumnja se da su mladići iz Užica u noći između 23. i 24. avgusta na platou Trga Svetog Save oskrnavili spomenik 1300 kaplara posvećen borcima čuvenog bataljona 1300 kaplara.

KOME SMETA SPOMENIK?

Spomenik kod Užičke gimnazije, koji je naružen kantama za smeće, metlom, otkriven je u maju 2019. godine izginulim mladićima – borcima čuvenog bataljona1300 kaplara. U slavnom bataljonu bilo je i 17 Užičana.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE