Naslovna Ključne reči PETROVDAN

Ključna reč: PETROVDAN

PETROVDAN Jedan od najvećih hrišćanskih praznika

Praznik slave vernici i Srpska pravoslavna crkva (SPC). Zanimljivi su običaji koji ga karakterišu, jedan od njih je da se uoči ovog velikog praznika pale lile, koje se prave od mlade kore divlje trešnje ili breze. Obično se to radi na mestima gde se narod okuplja, na trgovima, raskršćima i u tome učestvuju deca i omladina.

PETROVDAN Slave vernici i Srpska pravoslavna crkva

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Petrovdan – Dan svetih apostola Petra i Pavla. Mnoge pravoslavne porodice danas slave krsnu slavu.

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I VERNICI SLAVE PETROVDAN

Dan svetih apostaloa Petra i Pavla u Srbiji se obeležava kao slava mnogobrojnih pravoslavnih porodica. Običaj je da se za Petrovdan mese kolači sa jabukama koji se zovu „petrovača“.

POČINJE PETROVSKI POST I TRAJE DO PETROVDANA

Petrovski ili Petrovdanski post jedan je od četiri velika posta vernika u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Iako ne tako strog kao Božićni, tokom posta Svetih Apostola ne jede se meso, beli mrs i jaja.

PETROVDAN – DAN SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Petrovdan, koji je i slava mnogobrojnih pravoslavnih porodica. Uoči velikog praznika postoji jedan zanimljiv običaj sa cvećem koji se i danas pamti.

PETROVDAN Slava u Srbiji i praznik sa puno narodnih običaja

Ovaj praznik u Srbiji se obeležava kao slava mnogobrojnih pravoslavnih porodica.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE