Kako se zabaviti na zlatibroskoj gondoli ove zime pitate se, a domaćini su po prvi put od ove sezone osmislili niz sadržaja. Posetioci će na krajnjoj stanici gondole moći da dožive atmosferu kao u evropskim planinskim centrima, a novi kafić na Torniku nudi dodatni komfor ljubiteljima provoda, prirode i ukusnih napitaka.

Pod nazivom „Beg na sneg“ gondola je pripremila zimski program ispunjen brojnim aktivnostima na otvorenom: sportski dan, čajanke, dečije i umetničke radionice, pripremu tradicionalnih specijaliteta i dnevne žurke.

Raspored zabavnih aktivnosti na Gold gondoli:

Ponedeljak – Sportski dan

Ponedeljak je dan za ljubitelje sporta koji imaju priliku da nauče nordijsko skijanje tokom besplatnih časova na međustanici, a na raspolaganju će biti i poligoni sa preprekama.

Utorak – Zlatiborska čajanka

Čajanke na Torniku utorkom su pravi zimski ugođaj na planini uz tople napitke i ponudu u Gondola baru od 50 odsto popusta.

Sreda – Zimske radosti

Igre na snegu, pravljenje Sneška Belića, klizanje, dečije radionice i potraga za Zlatnom šišarkom obradovaće najmlađe posetioce gondole svake srede tokom zimskog rapusta.

Četvrtak – Četkica i čašica/Snežni lonac

Umetnost će obojiti četvrtak kada je prilika da posetioci pokažu slikarske talente ili da probaju neke od tradicionalnih zlatiborskih specijaliteta.

Petak (i subota) – Žurka na vrhu

Dnevne žurke se održavavaju ispred Gondola bara na Torniku uz hitove strane i domaće pop muzike kreirajući doživljaj kao u svetskim planinskim centrima.

Pored nesvakidašnje vožnje najdužom gondolom na svetu, posetioci mogu uživati toplim napicima u Gondola baru na međustanici in a Torniku.

U ponudi su jestivi suvenir – branč u vazduhu, romantično putovanje, novi autentični suveniri i dodatni sadržaji za decu na međustanici i na Torniku.

Dovoljno razloga da posetioci provedu dan za pamćenje na gondoli, saopšteno iz Pres službe Gold gondole.

Kako se zabaviti na zlatiborskoj gondoli: Podsećamo da je radno vreme Gold gondole tokom zimske sezone od 09:00 do 15:00 časova, a poslednja vožnja sa Tornika u 16:00 časova. Izmene radnog vremena se odnose na sledeće dane:

  • 6. januar od 09:00 do 14:00 časova, poslednja vožnja sa Tornika u 15:00 i
  • 7. januar od 10:00 do 15:00 časova, poslednja vožnja sa Tornika u 16:00 časova.

Liderska pozicija Zlatibora

Zlatibor je još jednom potvrdio lidersku poziciju u našoj zemlji kao najposećenija destinacija za provod i odmor u toku novogodišnjih praznika. Tokom novogodišnjih praznika Zlatibor je oborio sve rekorde. Procenjuje se da je na Zlatiboru boravilo oko 100.000 posetilaca, izjavio je predsednik opštine Milan Stamatović.

Prepun Kraljev trg za doček Nove godine (Foto: TO „Zlatibor“)

Za doček Nove godine na prepunom Kraljevom trgu pevao je Saša Matić, koji je u prvim minutima Nove godine otpevao pesmu “Pukni zoro” uz zvuke truba orkestra Dejana Jevđića.

Pored koncerta na Kraljevom trgu mnoga poznata imena estrade nastupila su u renomiranim klubovima, hotelima, drugim ugostiteljskim objektima na Zlatiboru.

Užice ove godine nije imalo organizovan doček Nove godine, a sinoć, 2. janura, na Trgu partizana je nastupio Sergej Ćetković.

- Advertisement -